Revoluția digitală a tinerilor din Sectorul 2

Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale a demarat astăzi, 25 septembrie 2023, proiectul „REVOLUȚIA DIGITALĂ A TINERILOR DIN SECTORUL 2”.

Proiectul este finanţat, de către Sectorul 2 al Municipiului București,  conform contractului de finanțare nerambursabilă nr. 176615/2023, din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 2 prin programul local pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor educaționale în anul 2023, în baza Legii nr. 350/2005.

Valoarea totală a proiectului este de 72.000 lei, din care 60.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Scopul proiectului este: Susținerea procesului de modernizare a învățământului preuniversitar din Sectorul 2, prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini digitale ale tinerilor în vederea creșterii performanțelor profesionale ale acestora. REVOLUȚIA DIGITALĂ A TINERILOR DIN SECTORUL 2, va satisface nevoile tinerilor din Sectorul 2 pentru formare profesională și îi va pregăti pentru o mai bună inserție pe piața muncii. În mod concret, se vor aplica măsuri profesioniste de formare în domeniul digital pentru 75 de tineri din Sectorul 2, vizând creșterea nivelului de ocupare și creșterea directă a nivelui de trai al acestora.
 
Calendarul proiectului este următorul:
* Campanie integrată informare și conștientizare – 30 septembrie  – 09 octombrie 2023
* Realizarea înscrierilor și selecția beneficiarilor direcți (participanților la cursul de formare) – 30 septembrie – 11 octombrie 2023
* Derularea programului de formare (COMPETENȚE DIGITALE DE UTILIZARE A TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI CA INSTRUMENT DE ÎNVĂȚARE ȘI CUNOAȘTERE – acreditat ANC) – 12 – 31 octombrie 2023.
 
Pentru informații suplimentare despre derularea proiectului vă rugăm să ne contactați la e-mail office@asociatiatinerilor.ro.