START ÎN CARIERĂ – Consiliere școlară inovativă

Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale a demarat astăzi, 15 aprilie 2024, proiectul „START ÎN CARIERĂ – Consiliere școlară inovativă”.

Proiectul este finanţat, de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse,  conform contractului de finanțare nerambursabilă nr. 28027/12.04.2024, din fonduri nerambursabile de la bugetul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin Concursul Național de Proiecte de Tineret și Studenți, în baza Legii nr. 350/2005.

Valoarea totală a proiectului este de 103.800 lei, din care 78.000 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
Obiectivul general al proiectului este: Dezvoltarea capacității elevilor de liceu cu domiciliul/reședința în unul din județele Alba, Brașov, București, Ilfov, Suceava, de a armoniza studiile liceale, abilitățile proprii cu ofertele universităților sau ale pieței muncii. ”START ÎN CARIERĂ – Consiliere școlară inovativă”, va satisface nevoile elevilor de liceu pentru orientare în carieră și îi va pregăti evitarea abandonului universitar, ori pentru evitarea înregistrării ca șomer. În mod concret, se vor aplica măsuri profesioniste de consiliere și orientare profesională pentru 200 de elevi de liceu cu domiciliul/reședința în unul din județele Alba, Brașov, București, Ilfov, Suceava, vizând creșterea nivelului de ocupare și creșterea directă a nivelului de trai al acestora.
 
Calendarul proiectului este următorul:
* Campanie de conștientizare și informare a beneficiarilor – 01 mai – 30 iunie 2024
* Realizarea înscrierilor și selecția beneficiarilor direcți (participanților la sesiunile de consiliere) – 01 iulie – 31 august 2024
* Derularea sesiunilor de consiliere și orientare în carieră – 01 septembrie – 31 octombrie 2024.
 
Pentru informații suplimentare despre derularea proiectului vă rugăm să ne contactați la e-mail office@asociatiatinerilor.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *