Revoluția digitală a tinerilor din Timiș

Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale anunță încheierea proiectului „REVOLUȚIA DIGITALĂ A TINERILOR DIN TIMIȘ”.

Proiectul a fost finanţat, de către Județul Timiș prin Consiliul Județean Timiș,  conform contractului de finanțare nerambursabilă nr. 17152/11.06.2024, din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Județului Timiș prin programul local ”TIMCULTURĂ” pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor de tineret pe anul 2024, în baza Legii nr. 350/2005. Valoarea totală a proiectului a fost de 69.952 lei, din care 47.952 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Proiectul a susținut creșterea gradului de conștientizare prin intermediul unor sesiuni de conștientizare desfășurate în liceele din Lugoj, Recaș, Buziaș și Timișoara, referitor la importanța dezvoltării de competențe/aptitudini digitale a peste 550 de elevi de liceu din județul Timiș. Sesiunile de conștientizare/informare au fost organizate în Lugoj, Recaș, Buziaș și Timișoara cu sprijinul instituțiilor de învățământ partenere (Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” Lugoj, Liceul Teoretic Recaș, Liceul Teoretic Buziaș, Colegiul Economic ”F.S. Nitti”). În cadrul sesiunilor de conștientizare/informare au participat: 147 elevi din Lugoj, 89 de elevi din Recaș, 84 de elevi din Buziaș și 258 de elevi din Timișoara. În funcție de gen 318 dintre elevii participanți la sesiunile de conștientizare/informare au fost fete, iar 260 au fost băieți, iar dacă ne raportăm la mediul de rezidență 378 de elevi au fost din mediul urban, în timp ce 200 de elevi proveneau din mediul rural

Totodată, în cadrul proiectului s-au înscris în vederea dezvoltării competențelor și alfabetizării digitale, prin programul de formare profesională autorizat MMSS (ANC), 60 de elevi de liceu fin județul Timiș. Dintre aceștia, 48 au parcurs programul de formare profesională și au dobândit cunoștințe specifice. 47 din cei 48 de cursanți au susținut și promovat examenul de absolvire. Distribuția în funcție de localitatea în care studiază, a celor 48 de elevi participanți a fost următoarea: Lugoj – 14 elevi, Recaș – 2 elevi, Timișoara – 32 elevi. În funcție de gen 23 dintre elevii participanți la sesiunile de formare profesională au fost fete, iar 25 au fost băieți, iar dacă ne raportăm la mediul de rezidență 36 elevi au fost din mediul urban, în timp ce 12 proveneau din mediul rural.

Proiectul, prin obiectivele, activitățile implementate și rezultatele obținute, a condus la încurajarea tinerilor în a-și îmbunătăți nivelul de cunoștințe/competențe/aptitudini digitale în vederea creșterii performanțelor profesionale, susținând astfel procesul de modernizare a învățământului preuniversitar din județul Timiș.

Pentru informații suplimentare despre derularea proiectului vă rugăm să ne contactați la e-mail office@asociatiatinerilor.ro